Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

Fiscul vinde bunuri confiscate de la traficanți

Fiscul vinde bunuri confiscate de la traficanți. ANAF vinde la licitaţie casa pensionarei din Iaşi condamnată anul trecut pentru trafic de influenţă în “dosarul «orbilor» care conduc maşina”. Elena Balcan facilita obţinerea de certificate de handicap, faptă pentru care Curtea de Apel Iaşi a decis anul trecut confiscarea a 90.190 de lei obţinuţi astfel şi menţinea măsura sechestrului impus în timpul urmăririi penale asupra unui teren de 2193 mp, pe care se aflau o casă şi două anexe. 

Poate te interesează și: Fiscul se va reorganiza.

Sechestrul asupra terenului din satul Rădeni, comuna Trifeşti, care aparţine Elenei Balcan a fost impus în ianuarie 2017. Investigaţia procurorilor în acest caz a început în 2016. Cel mai vechi caz documentat de procurori datează din 2007, când Elena Balcan a pretins şi primit 1.500 de lei pentru ca soţia unui cunoscut să beneficieze de încadrare în gradul I de handicap. Licitaţia organizată de Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Regional Iaşi va avea loc pe 20 septembrie, la ora 11:00, la sediul instituţiei, din strada Anastasie Panu nr. 26.

De la ce preț pornesc licitațiile

Potrivit anunţului de licitaţie, terenul din Trifeşti şi cele trei construcţii ridicate acolo se vând ca ansamblu de bunuri imobiliare. Casa de locuit are o suprafaţă de 72 de mp, iar cele două anexe au 20, respectiv 39 mp. Casa este însă nelocuibilă şi aflat într-o stare avansată de degradare. Cine vrea totuşi să participe la licitaţie, trebuie să depună o ofertă până cel târziu pe 19 septembrie. Trebuie să se facă și dovada plăţii taxei de participare, care e de 10% din preţul de pornire a licitaţiei. Conform celor de la ZDI, acestea sunt acum scoase la licitaţie, cu un preţ de pornire de 64.154 de lei (fără TVA).

Citește și: Putem scăpa de datoriile de la Fisc?

Cel mai ieftin obiect licitat în această lună de Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Iaşi este o maşină “infractor”. Un Opel Astra, mai exact, fabricat în 1992, cu un număr de kilometri parcurşi (estimativ) de 167.099. O parte din aceşti kilometri, maşina i-a parcurs încărcată cu ţigări de contrabandă, aveau să dovedească anchetatorii. Licitaţia porneşte de la 430 de lei, neimpozabil.

Pe data de 26 septembrie, de la ora 11, se poate licita pentru două terenuri arabile, intravilan, situate în localitatea Târgu Trotuş din judeţul Bacău. Un salariu mediu net pe economie vă asigură participarea la ambele licitaţii. Pe primul teren, de 450 mp, a fost fixat un preţ de pornire a licitaţiei de 1.052 le. Pentru al doilea teren, de 506 mp, preţul de pornire a licitaţiei este de 1.183 lei (exclusiv TVA). 

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 2, 2024

Eliminare AVARIE – Termo-Service S.A.- Divizia termoficare....

iunie 26, 2024

Atmosferă vibrantă în oraș cu flori multicolore...

iunie 17, 2024

Infrastructură modernă de irigații în orașul Iași....