Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

Meniu

Restricții la furnizarea apei potabile

Se anunță unele restricții la furnizarea apei potabile. Conform celor de la ”Ziarul de Iasi”, până pe 7 Septembrie inclusiv, gospodăriile din Lespezi vor primi apă potabilă doar între orele 5-10 şi 19-23. Programul impus de furnizorul de apă, ApaVital, este menit să ajute refacerea rezervelor de apă potabilă. 

Din acelaşi motiv este restricţionată furnizarea apei şi în trei sate din Tătăruşi. Este vorba despre satul reşedinţă, Uda şi Pietrosu – tot până pe 7 Septembrie. Cei de aici vor avea apă între orele 5-10 şi 16-21.

Citește și despre: Apă cu porția la Tătăruși și Lespezi.

Şi unele localităţi suburbane municipiului Iaşi au un regim limitat de furnizare a apei, doar în timpul zilei. Acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul lunii August.

„Pe perioada zilelor caniculare, în vederea refacerii rezervelor de apă potabilă a rezervoarelor: Pietrărie 1, Pietrărie 2, Păun, Vişan şi Cercu, ApaVital SA se află în neplăcuta situaţie de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 05.00-22.00, în perioada 18-31 august 2023, către utilizatorii din localităţile Bârnova, Vişan, Cercu, Todirel, Pietrărie, Hlincea (parţial), Păun (parţial) din comunele Bârnova şi Ciurea, respectiv către utilizatorii de pe şoseaua Iaşi-Bârnova (parţial)”, informează societatea de apă.

Cei de la ApaVital amintesc utilizatorilor din zonele afectate că „folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăţi în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal”.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

septembrie 29, 2023

Se aleg membrii CA la ApaVital. Conform...

septembrie 27, 2023

Aeroportul Iași: Iași-Bergamo și invers, posibile întârzieri...

septembrie 27, 2023

Actualul terminal T2 al Aeroportului Internațional Iași...

septembrie 26, 2023

Atenție! Trafic restricționat pe mai multe străzi...