Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

1.500 de persoane evacuate în urma unui incendiu la acoperișul unui centru comercial

1.500 de persoane evacuate în urma unui incendiu la acoperișul unui centru comercial. Miercuri după-amiază, aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate din Centrul Comercial Felicia din Iaşi. Evacuarea a fost necesară după ce izolaţia de pe acoperişul clădirii a luat foc din cauza căldurii intense.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Georgică Onofreiasa, a declarat că nu au fost necesare intervenții medicale și nu s-au înregistrat degajări mari de fum. Incendiul a afectat un metru pătrat din izolaţia de pe acoperişul clădirii.

Citește și: Botoșani: Incendiu la Depozitul de Deșeuri din Stăuceni

Dispeceratul integrat 112 ISU – SMURD – SAJ Iaşi a fost notificat prin Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre incendiu. La fața locului au intervenit echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Până la sosirea pompierilor, Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă şi firma de pază au coordonat evacuarea celor 1.500 de persoane din incinta magazinului și au inițiat măsurile de stingere.

Cauza probabilă a incendiului a fost radiaţia solară intensă. Autoritățile au reușit să controleze rapid situația, prevenind răspândirea focului și asigurând siguranța persoanelor evacuate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iulie 12, 2024

Compania de Transport Public Iași a implementat...
Primăria Iași
Primăria Iași

iulie 12, 2024

Cupolă de „foc” peste județ în acest...
Primăria Iași

iulie 12, 2024

Orașul tramvaielor pictate: Tramvaiul Franței la Iași....