Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

12 consilieri de probațiune din județul Iași au decis să reia greva foamei


12 consilieri de probațiune din județul Iași au decis să reia greva foamei.

Consilierii se plâng de salariile extrem de reduse, care sunt calculate conform nivelului din 2018. Asta în ciuda faptului că există o hotărâre judecătorească definitivă de creștere a acestora și un ordin al ministru emis în luna august a anului trecut.

Potrivit reprezentantei consilierilor de probațiune din județul Iași, Diana Năstase, ordinul de majorare a salariilor nu a fost implementat începând cu 1 ianuarie din acest an. Deoarece nu au existat fonduri disponibile în bugetul alocat.

50 de consilieri din alte 8 județe au intrat în greva foamei la nivelul întregii țări.

„Această formă radicală de protest este o ultimă soluție adoptată de consilierii de probațiune. Soluție pentru a atrage atenția asupra neplății corecte a drepturilor salariale. Chiar dacă salariile au fost calculate corect de către instanțele judecătorești și confirmate de ministrul justiției printr-un ordin emis în august 2023, acestea nu au fost plătite începând cu luna ianuarie 2024 din lipsă de fonduri în bugetul de stat.

Citește și Guvernul a aprobat indicatorii pentru Autostrada Paşcani – Suceava

Protestul va continua într-o formă extremă pentru a sublinia nedreptatea cu care suntem tratați din punct de vedere salarial în sistemul de probațiune. Această nedreptate care persistă de peste 8 ani. Nu cerem creșteri salariale, ci doar punerea în plată a întregii sume cuvenite”, a spus Diana Năstase.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

mai 17, 2024

În perioada 16-19 mai se vor duela...
Primăria Moțca

mai 17, 2024

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Moțca, va...
Primăria Schitu Duca

mai 17, 2024

Săptămâna aceasta, au demarat lucrările pe un...