Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

17 străzi vor fi modernizate cu bani de la Uniunea Europeană

17 străzi vor fi modernizate cu bani de la Uniunea Europeană. Unele dintre cele mai importante străzi din Municipiul Pașcani urmează să fie reabilitate cu ajutorul fondurilor europene. Este vorba despre un total de 17 străzi pe care circulă autobuzele transportului public, precum și despre stațiile de autobuz asociate acestora. Primăria Municipiului Pașcani a alocat 6,5 milioane de euro pentru secțiunea de mobilitate. Marius Pintilie, primarul, a anunțat că a semnat un contract pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere menționate.

„Astăzi am semnat contractul pentru proiectarea străzilor pe care circulă autobuzele transportului public pășcănean. Așa cum am spus și în trecut, Municipiul Pașcani are la dispoziție peste 30 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun. Contractul de proiectare pentru aceste străzi are un termen de livrare de 90 de zile. În cel mult 4 luni vom avea aceste documentații gata pentru a fi prezentate consilierilor locali și pentru a fi depuse la ADR Nord Est pentru finanțare”, a declarat primarul.

Vezi și: Pericol pentru trecători pe o stradă din Pașcani.

Printre străzile care vor fi reabilitate se numără

Strada Grădiniței, Strada Moldovei, Șoseaua Neamțului, Gâștești, Abatorului, Ceferiștilor, Stadion, Zimbrului, Morilor, Strada Fericirii, 13 Decembrie, Ion Creangă, 1 Mai, Unirii, Mihai Viteazu, Emil Racoviță și Preda Buzescu.

Proiectul va include și construirea unor stații de autobuz moderne. Acestea dotate cu panouri de afișaj și alte facilități care să îmbunătățească experiența călătorilor. Speranța este că aceste lucrări vor moderniza infrastructura rutieră a transportului în comun din Pașcani pentru următorii 10-15 ani.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...