Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

20.000 de pelerini au venit să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Aproximativ 20.000 de pelerini s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei și a celor nevoiași, la Iași. Procesiunea religioasă se desfășoară în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, unde moaștele sfintei au fost așezate într-un baldachin special amenajat. Evenimentul a început marți dimineața, la ora 6:00, odată cu scoaterea raclei din Catedrala Mitropolitană, iar pelerinajul continuă până pe 15 octombrie.

Conform Grupării Mobile Jandarmi Bacău, miercuri dimineața, la ora 7:00, aproximativ 600 de persoane se aflau în rândul special amenajat pentru a se închina. De la începutul pelerinajului, 33 de credincioși au necesitat asistență medicală din cauza problemelor de sănătate, cum ar fi tulburări de ritm cardiac, hipertensiune sau stări lipotimice. Doi dintre aceștia au fost transportați la spital pentru îngrijiri suplimentare.

Citește și: Aderarea României la spațiul Schengen nu va fi discutată în ședința Consiliului JAI

Pelerinajul anual dedicat hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, sărbătorit pe 14 octombrie, atrage mii de credincioși din întreaga țară. Organizatorii estimează că, până la finalul evenimentului, peste 300.000 de pelerini vor veni la Iași pentru a participa la slujbele religioase și la celelalte activități publice organizate cu această ocazie. Perioada cu cea mai mare afluență este așteptată pe 13 și 14 octombrie, când are loc sărbătoarea propriu-zisă a hramului.

Evenimentul este unul dintre cele mai mari pelerinaje din România. Iar autoritățile sunt pregătite să gestioneze fluxul mare de participanți. Și de asemeneaa, să asigure suport medical și logistic pe întreaga perioadă a desfășurării evenimentului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...