Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

200 de agenți economici, contabili, experți contabili și economiști au protestat în fața DGJFP Iași

200 de agenți economici, contabili, experți contabili și economiști au protestat în fața DGJFP Iași. În timp ce scandau „Fără e-factura!”, „Eliminați e-TVA!” și „Fără haos”, protestatarii s-au plimbat prin fața clădirii în care funcționează DGJFP Iași.

Participanții la protest au subliniat că măsurile impuse de guvernanți le afectează negativ afacerile. Aceștia au cerut predictibilitate și corelare între datele emise de ei și cele din bazele de date ale autorităților, deoarece în prezent primesc amenzi usturătoare și riscă închiderea afacerilor și concedierea angajaților. Problemele au început odată cu implementarea e-factura și SPV.

Citește și: Antreprenorii și economiștii protestează cerând eliminarea e-TVA.

De asemenea, protestatarii au solicitat eliminarea e-TVA, considerată o linie roșie pentru contabili. Aceștia au cerut respectarea Codului Fiscal și o perioadă de șase luni pentru implementarea oricărei legi noi. Criticile s-au îndreptat și către obiceiul autorităților de a adopta legi vineri seara, care intră în vigoare luni, afectând astfel viața privată a profesioniștilor. Termenele de depunere sunt distribuite pe parcursul întregii luni, limitând concediile la doar cinci zile pe an.

Antreprenorii și contabilii au solicitat respect și consultare.Aceștia au subliniat că firmele mici riscă închiderea din cauza lipsei de resurse. Ei nu au cerut bani, ci doar respect și ascultare din partea autorităților.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...