Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

200 de milioane de lei va costa încălzirea la iarnă

200 de milioane de lei va costa încălzirea la iarnă. Potrivit declarațiilor făcute de primarul Mihai Chirica, municipiul Iași are la dispoziție în acest moment doar 3000 de tone de cărbune pentru încălzirea centralizată din iarna 2023-2024.

“Mai avem dintr-un contract un rest de 32.000 de tone de cărbune. Să vedem în ce măsură îl aducem sau nu. Până în martie 2024 suntem în angajament cu furnizorul de gaze naturale. În total, vom avea nevoie de o sumă de 200 de milioane de lei pentru încălzirea din această iarnă.”, a subliniat primarul Mihai Chirica.

Citește și: Ajutoare pentru încălzire.

Încă nu se știe care va fi schema de funcționare a CET. Nu se știe dacă se va alege funcționarea mixtă cărbune-gaz sau doar cărbune.

“Datorită presiunii firești pe care comunitatea europeană o pune pe cei care folosesc alți combustibili decât gaz metan, surse de tip biomasă sau de tip hidro, rețeta cu cărbune va fi mult diminuată. Asta pentru a nu mai plăti certificate verzi. Nu a fost atât de grea sarcina cărbunelui pe cât sarcina pe care Comisia Europeană o pune în utilizarea acestuia. Acest lucru ce ne va duce la o altă orietare în această iarna 2023-2024”, a mai spus Mihai Chirica.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iulie 22, 2024

Primăria Iași continuă să asigure termoficarea orașului...

iulie 22, 2024

LOTO 6/49 din 21 iulie. Duminica, 21...