Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

2023 – cel mai profitabil an pentru Cinema Ateneu. Au fost înregistrate venituri de peste 226.000 de lei

2023 – cel mai profitabil an pentru Cinema Ateneu. Au fost înregistrate venituri de peste 226.000 de lei.

Anul 2023 a fost pentru Cinema Ateneu cel mai profitabil an de la deschidere. În perioada ianuarie-decembrie au fost înregistrate încasări de peste 226.000 lei.

Cu aproximativ 500 de proiecții și peste 180 de titluri de film, Cinema Ateneu a reușit să fie în 2023 gazda a aproape 16.000 de spectatori. Aceștia au ales să vizioneze un film în sala de cinema. Pe lângă proiecțiile de filme lansate în mod curent, cinefilii au ocazia să participe la evenimente speciale organizate periodic. Printre acestea se numără proiecții de gală în prezența echipei, proiecții unice de filme care nu au distribuție în România. Sau programe de cinematecă și transmisiuni de operă și concerte.

Citește și: În 2023, Ateneul Național din Iași a fost cea mai profitabilă instituție culturală din Regiunea de Nord-Est

De șase ani încercăm să facem performanță

„De șase ani încercăm să facem performanță și educație cinematografică la Cinema Ateneu. Am pornit cu gândul de a crește o nouă generație. De a readuce publicul în sala de cinema la filmele europene. Iată că, având în spate o muncă și un plan constant, lucrul acesta s-a dovedit a fi câștigător și realizabil.

Ne bucurăm că a crescut numărul de spectatori! Că am creat o alternativă la cinematograful de multiplex și că cinefilii ieșeni vor să vadă un film bun, un film de calitate. Sau să participe la diferite evenimente, la Cinema Ateneu. Pentru noi este o mare satisfacție! Și promitem să nu facem rabat de la calitate și în perioada următoare”, a declarat Andrei Giurgia, coordonator al activității de la Cinema Ateneu.

De la deschiderea din octombrie 2017 și până la finalul anului 2023, la Cinematograful Ateneu au fost organizate peste 2.100 proiecții. La acestea au participat peste 73.000 spectatori, totalul încasărilor fiind de peste 860.000 lei.

Detalii complete despre program pe pagina de Facebook Cinema Iași și pe site-ul www.cinemaiasi.ro.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....