Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

4 milioane de lei pentru aparatură nouă la Spitalul C.I.Parhon

4 milioane de lei pentru aparatură nouă la Spitalul C.I.Parhon. Primarul Mihai Chirica, alături de reprezentanții conducerilor Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” și Spitalului Clinic Bălţi din Republica Moldova, a semnat un acord de parteneriat în vederea depunerii unei cereri de finanţare pentru un nou proiect medical.

Proiectul „Cross – border endowment of sanitary units with specific equipment for the medical procedure of hemodialysis – Dr. C. I. Parhon Clinical Hospital and Bălţi Clinical Hospital RESOLVE”, adoptat de Consiliul Local pe 23 august, ar putea fi finanțat prin intermediul Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova 2021-2027.

Programul Interreg NEXT România – Republica Moldova are pentru perioada 2021-2027 un buget total de 85.878.268 de euro. Din aceștia, 77.290.439 de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Citește și: Digitalizarea spitalelor ieșene se face cu bani europeni.

Obiectivul specific pentru care vor apela cele două spitale are un buget de 16.328.209 euro. Acesta va acoperi necesităţi medicale prin construcţia / reabilitarea / modernizarea infrastructurii de sănătate, asistenţa medicală pentru grupuri defavorizate, dotarea cu echipamente (inclusiv IT și pentru situaţii de urgenţă) etc.

Prin acest proiect, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” solicită o finanțare de 3.997.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală.

„„Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» este deja un «campion» al utilizării fondurilor europene, iar investițiile în sistemul de sănătate – din bugetul local și, mai ales, din fonduri nerambursabile – reprezintă una dintre cele mai profitabile investiții, fiindcă aportul vieții sănătoase la economie este uriaș. Iașul are o școală excelentă de medicină. Dacă însoțim buna pregătire a specialiștilor cu o infrastructură medicală de calitate, atunci comunitatea ieșeană și orașul nostru nu vor avea decât de câștigat!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora