Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

50.000 de crizanteme pentru Sfânta Parascheva în Iași

50.000 de crizanteme pentru Sfânta Parascheva în Iași. Pregătirile pentru pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva sunt în plină desfășurare. Peste 50.000 de crizanteme sunt pregătite pentru a înfrumuseța centrul și parcurile din Iași. Echipele de la Servicii Publice muncesc din greu pentru ca această sărbătoare să fie o încântare pentru toți credincioșii care vin din întreaga țară.

Aceste pregătiri au fost planificate timp de luni întregi. Serele Servicii Publice sunt acum pline cu crizanteme, florile toamnei. Anul acesta, au fost alese culori aprinse, pentru a adăuga o notă specială spațiilor verzi din oraș.

Laurentiu Ivan, Directorul Serviciilor Publice Iași, a declarat: „Am avut în vedere amenajarea nu doar a zonei centrale, ci și a parcurilor și a scuarurilor din oraș. Sunt 10 nuanțe coloristice și 25 de specii. Majoritatea vor fi așezate pe Pietonal, nu doar aici, cu ocazia Sărbătorilor Iașului.”

Citește și: Angajări la Aeroportul Iași: Posturi disponibile pentru Auditor Intern

Scena din fața Mitropoliei va fi și ea împodobită cu un aranjament floral sub formă de cruce. Laurentiu Ivan a adăugat: „În fața scenei va fi un aranjament floral care va conține între 2.500 și 3.000 de plante.”

În prezent, crizantemele sunt plantate în centrul orașului, iar ulterior se va continua și în cartiere. Această muncă intensă reflectă dedicarea autorităților locale pentru a crea o atmosferă de sărbătoare în Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...