Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

6.000 de elevi se pregătesc să participe la simularea examenului de Bacalaureat

6.000 de elevi se pregătesc să participe la simularea examenului de Bacalaureat. Astăzi debutează simularea examenului național de Bacalaureat, cu prima probă scrisă la limba și literatura română. Calendarul oficial aprobat de Ministerul Educației prevede că marți va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului sau specializării. Joi, elevii aparținând minorităților vor susține examenul la limba și literatura maternă. Evaluarea lucrărilor se va realiza în format digital, iar rezultatele vor fi comunicate individual pe data de 15 martie.

Vezi și: România clasificată ca țară de consum de droguri. În București, consumul de droguri se aseamănă cu cel din marile orașe europene.

Orele examenelor

În județul Iași, aproximativ 6.000 de elevi sunt așteptați să participe la simularea examenului de Bacalaureat, conform informațiilor furnizate de redactorul nostru, Constantin Mihai. Conform noului sistem de evaluare digitală a tezelor de Bacalaureat, acesta va fi aplicat și în cadrul simulărilor din zilele de 4, 5 și 6 martie. Orele examenelor sunt programate să înceapă la 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis între 8:30 și 9:00. Durata examenului este între 9:00 și 12:00, iar în toate sălile de examen sunt instalate sisteme de supraveghere audio-video. În total, simularea examenului de Bacalaureat din județul Iași va avea loc în 48 de unități de învățământ.

Din cauza desfășurării simulărilor, mai multe unități de învățământ din județul Iași au decis să organizeze activități didactice online în perioada 4-6 martie, pe platforme dedicate. Peste 30 de unități de învățământ sunt implicate în această schimbare. În baza rezultatelor obținute la simulare, se vor elabora activități de remediere. De asemenea, este important de menționat că la simularea examenului de Evaluare Națională, în mediul rural din județul Iași, la proba de matematică, opt din 10 elevi obțineau note sub cinci.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...