Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

6 milioane de euro pentru asfaltări la Pașcani

6 milioane de euro pentru asfaltări la Pașcani. Străzile din Pașcani, pe care circulă autobuzele ce prestează Serviciul Public de transport în comun, vor fi modernizate. Lucrările se vor derula în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene.

Ghidul pentru obținerea acestei finanțări a fost publicat. Documentul cuprinde și o solicitare făcută de primarul Marius Pintilie, de a include la finanțare și străzile care au două benzi de circulație și sunt afectate de transportul în comun.

La data de 1 octombrie ADR Nord-Est a lansat ghidul pentru Componenta de transport. Prin acest apel se finanțează tot ce înseamnă transport ecologic, infrastructură de transport. La această linie de finanțare a aplicat și Primăria Pașcani.

citește și: Dedeman va construi un magazin și la Pașcani. A fost emisă autorizația de construire

„În prima fază, ghidul, pe lângă achiziția de autobuze electrice, finanța doar benzile de stradă dedicate transportului public local. Acum au luat în calcul ceea ce au spus reprezentanții primăriilor la consultări. Și astfel ghidul nou ne dă voie să reabilităm și căile de rulare pe străzile unde nu pot fi făcute benzi dedicate. Adică sunt străzi nu doar două benzi pe care circulă autobuzul electric pe care nu v-a mai trebui să-l cumpărăm din banii puși la dispoziție pe această componentă pentru că am fost inteligenți și le-am luat pe PNRR”,  a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Astfel, toți cei peste 6 milioane de euro de pe această componentă vor fi folosiți doar pentru reabilitare infrastructură rutieră și stații de autobuz de pe traseele pe care circulă autobuzele.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

decembrie 1, 2023

S-a decis la ultima ședință a Consiliului...
Primăria Schitu Duca

decembrie 1, 2023

În această zi plină de însemnătate și...
Primăria Butea

noiembrie 30, 2023

“Vă invităm la târgul de cadouri de...
Primăria Tomești

noiembrie 30, 2023

Investiția se va face din fonduri guvernamentale....