Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

75 de milioane de lei destinate unor licitaţii pentru şcoli la Primăria Iaşi

Primăria Iași a demarat noi licitaţii pentru reabilitarea unităților școlare, beneficiind de fonduri din PNRR. În prezent, sunt în derulare 12 achiziții în valoare de aproape 75 de milioane de lei. Pe lângă proiectele finanțate prin PNRR, Primăria are în continuare în desfășurare licitația pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic. O lucrare care solicită o sumă similară cu totalul celorlalte 12 unități. În cazul acestei școli, fondurile sunt asigurate de către guvern. Cele mai recente licitații vizează execuția de lucrări pentru refacerea corpului C1 (Școala veche) al Liceului cu Program Sportiv, contract în valoare de 1,95 milioane de lei, iar constructorii pot depune oferte până pe 22 ianuarie.

Citește despre: 2 milioane de euro pentru amenajarea și montarea viitoarei școli modulare la Colegiul Pedagogic.

O altă procedură presupune lucrări la Școala Gimnazială nr. 4 „Ionel Teodoreanu”: un contract de 5,5 milioane de lei, cu termen de ofertare pe 26 ianuarie. Nu în ultimul rând, Primăria caută constructor și pentru reabilitarea energetică a Grădiniței PP nr. 15, în cadrul unui contract în valoare de 1,9 milioane de lei; ofertele vor fi deschise pe 23 ianuarie.

Alte achiziții

În plus, există o altă achiziție, lansată în decembrie 2023, cu termen de depunere a ofertelor astăzi, pentru reabilitarea energetică a corpului C1 al Grădiniței cu program normal nr. 15 (contract în valoare de 1,4 milioane de lei). Opt alte proceduri, lansate între octombrie și noiembrie 2023, sunt în curs de evaluare. Primăria analizează și ofertele la alte patru proceduri de achiziție, respectiv pentru Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Școala Gimnazială „Elena Cuza”, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, și Colegiul Tehnologic „Dimitrie Leonida”.

Vezi și: Tichetele educaționale, în valoare de 500 de lei, nu vor fi acordate elevilor din Iași în acest an.

În paralel, se desfășoară și licitația pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, contract în valoare de 70 de milioane de lei, fonduri alocate prin intermediul unui program național de consolidare a clădirilor școlare aflate în risc seismic. Acestă licitație a fost lansată în martie 2023, iar Primăria trebuie să efectueze o nouă evaluare, dat fiind anularea rapoartelor anterioare, pe fondul contestațiilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...