Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

80% dintre elevii din zonele rurale au obținut note sub 5

80% dintre elevii din zonele rurale au obținut note sub 5. Conform unui raport recent publicat de ISJ Iași, în județul Iași, peste 80% dintre elevii din mediul rural au obținut note sub 5 la proba de Matematică în cadrul simulării Evaluării Naționale.

În mediul urban, procentul elevilor care nu au reușit să obțină note peste 5 la aceeași materie este de doar 37%.

Raportul evidențiază o discrepanță semnificativă între performanțele elevilor din mediul rural și cele din mediul urban. Astfel, în mediul rural, 81% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note sub 5 la matematică. În timp ce în mediul urban doar 37% dintre elevi se află în aceeași situație.

În ceea ce privește proba scrisă la limba și literatura română, aproape 90% dintre elevii din mediul urban au trecut examenul. Având note peste 5. În timp ce procentul elevilor de la sate care au promovat se apropie de 59%.

Citește și: Suceava: Elev prins cu un box metalic în ghiozdan

Promovabilitatea la simularea de la limba română în județul Iași este de peste 74%. La matematică, nivelul de promovare pe județ este de 41%.

De menționat că în cadrul acestei simulări, au fost obținute două note de 10 la limba română și 10 elevi au obținut nota maximă la proba scrisă de matematică. Un singur elev care a obținut nota 10 la ambele probe.

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...