Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

800 de cereri de recalculare au fost înaintate la Casa de Pensii

800 de cereri de recalculare au fost înaintate la Casa de Pensii. Maria Andronache, directorul Casei Judeţene de Pensii Iaşi, a anunțat că aproximativ 800 de pensionari au depus sesizări scrise legate de recalcularea pensiilor. Exprimând totodată, nemulțumiri cu privire la cuantumul acestora. Din totalul solicitărilor, doar 6% necesită revizuire.

Andronache a subliniat că, indiferent de decizia de recalculare, pensia în plată nu va scădea. De asemenea pensia minim garantată, cunoscută ca indemnizația socială pentru pensionari, nu va fi mai mică de 1.281 lei. Ea a menționat că, deși au fost mulți pensionari care s-au prezentat la ghișeele de relații cu publicul, doar 800 dintre aceștia au depus sesizări scrise.

Citește și: Prognoza meteo pentru România (5-9 septembrie 2024)

Dintre acestea, doar aproximativ 50 ar avea nevoie de o revizuire reală. Până în prezent, nu au fost înregistrate acțiuni în instanță legate de deciziile de recalculare emise începând cu 1 septembrie. De asemenea, directorul Casei Judeţene de Pensii Iaşi a menționat că instituția continuă să fie deschisă. Toate acestea pentru clarificări și asistență în procesul de recalculare.

Pentru a gestiona mai eficient solicitările, echipa de la ghișeu oferă asistență directă pensionarilor, iar cei care doresc pot depune cereri scrise pentru a fi analizate în detaliu.

În concluzie, Maria Andronache a reafirmat că până în prezent nu au existat contestații în instanță legate de aceste recalculări, ceea ce reflectă faptul că majoritatea cazurilor au fost soluționate pe cale administrativă, fără necesitatea unor procese judiciare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...