Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

89 de producători locali fac parte din Programul Tomata 2024

Începând din luna martie, cei înregistrați în Programul „Tomata”, în ciclul II de producție, vor primi fondurile pentru culturile înființate. În Iași, 89 de producători sunt eligibili pentru aceste plăți. Fiecare urmând să primească câte 1.000 de euro pentru fiecare 1.000 de metri pătrați. Legumicultorii din Iași care s-au înscris anul trecut în acest program destinat producției de legume în spații protejate vor primi a doua tranșă de bani. Potrivit Direcției pentru Agricultură Județeană Iași, perioada de transmitere a datelor la minister s-a încheiat. Câteva modificări au fost aduse față de ciclul anterior.

Cea mai notabilă modificare este suma pe care fermierii eligibili o vor primi, care este de 1.000 de euro pentru fiecare 1.000 de metri pătrați cultivați, o sumă mai mică decât cea de anul trecut. De asemenea, o altă noutate constă în faptul că suprafața cultivată de fermieri poate fi dedicată și altor legume, nu doar roșiilor, așa cum era prevăzut inițial.

Citește și VIDEO. Restaurantul La Cao a fost închis temporar de comisarii CJPC Iași. Gândacii se plimbau în voie prin bucătărie!

De reținut că fermierii vor primi fonduri doar pentru o singură cultură acceptată, limitându-se astfel la un maxim de 1.000 de euro/mp. Suma va fi virată în lei, la cursul de schimb valutar publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În primul ciclu al programului, anul trecut, au fost eligibili 100 de beneficiari, dintr-un total de 138 de cereri depuse. Majoritatea legumicultorilor provin din Târgu Frumos, cunoscută ca un important bazin legumicol. Astfel, interesul pentru sprijinul financiar a crescut semnificativ, iar numărul beneficiarilor a crescut de la 58 în 2021 la 217 în 2023, cu sume totale de 624.556 lei și, respectiv, 2.339.186 lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...