Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

A fost aprobat proiectul pentru un tren metropolitan

A fost aprobat proiectul pentru un tren metropolitan. Consilierii județeni din Iași au aprobat, miercuri, proiectul de parteneriat cu CFR Infrastructură pentru dezvoltarea unei linii de tren metropolitan, un pas esențial în modernizarea transportului în zona metropolitană a Iașului.

Proiectul include două trasee principale:

  • unul pe axa Vest-Est, care va lega Podu Iloaiei, Lețcani și Holboca,
  • și altul care va conecta Gara Nicolina cu Piciorul Lupului.

În plus, va fi construită o nouă infrastructură de cale ferată, inclusiv o conexiune directă de la Holboca către Aeroportul Iași – Aroneanu.

Această inițiativă vizează îmbunătățirea accesibilității și fluidizarea transportului public în regiune. Conform planului, noua linie va include stații moderne, care vor facilita accesul rapid și confortabil la diverse puncte de interes, precum centre comerciale, instituții de învățământ și zone rezidențiale.

Citește și: Modernizarea drumului național Târgu Frumos – Botoșani a fost finalizată.

Proiectul va contribui, de asemenea, la reducerea traficului rutier și la diminuarea emisiilor de carbon. Acesta sprijină astfel obiectivele de dezvoltare durabilă ale regiunii.

Investiția are rolul de a sprijini dezvoltarea economică a zonei. De asemenea acesta dorește îmbunătățirea calitatății vieții locuitorilor. Toate acestea printr-un sistem de transport public eficient, sustenabil și bine integrat în rețeaua metropolitană. Proiectul se aliniază cu tendințele globale de modernizare a transportului urban și va aduce Iașiului o infrastructură de transport similară celor din marile capitale europene.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...