Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

A fost prelungită cu încă 30 de zile depunerea ofertelor pentru licitația „construirea depoului din Dacia”

A fost prelungită cu încă 30 de zile depunerea ofertelor pentru licitația „construirea depoului din Dacia”.

Primăria Iași a accesat un credit de până la 50 de milioane de euro pentru investiția în cauză, iar ofertele pot fi trimise exclusiv prin portalul de licitații al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Având în vedere faptul că au fost transmise numeroase solicitări de clarificări atât cu privire la cerințele documentației de achiziție, cât și pentru prelungirea termenului de la potențialii ofertanți, vă informăm că Municipiul Iași a fost de acord cu prelungirea cu 30 de zile a termenului de depunere a ofertelor”, se arată într-o informare a BERD.

Pe amplasamentul fostului depou demolat în prima parte a acestui an va fi construit un nou depou. Proiectul a fost demarat acum mai bine de cinci ani, inițial discutându-se despre modernizarea fostului depou. Cu toate acestea, documentația a fost reactualizată, iar decizia finală a fost să reconstruiască depoul complet.

Aceasta decizie a fost luată având în vedere că depoul va găzdui vehicule moderne achiziționate cu fonduri europene, cum ar fi tramvaie și autobuze electrice.

Citește și Post liber de asistent medical la Căminul de Pensionari „Sf. Cuv. Parascheva” din Iași

„Scopul proiectului este de modernizare a fluxurilor și funcțiunilor în vederea realizării activităților de revizii, reparații și întreținere tramvaie și autobuze electrice, regenerarea zonei urbane de acces astfel încât fluxurile și funcțiunile propuse să deservească cât mai bine sistemul de transport public în limita de proiect, realizarea unei stații intermodale, construcții și clădiri servicii depou specializate pentru funcțiunile prevăzute”, se arată în documentația de atribuire a contractului, potrivit ZDI.

Proiectul are o valoare totală estimată de aproximativ 240 de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...