Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

A început programul ”Rabla local”

Peste 500 de primării din țară au intrat în programul ”Rabla local”. Proprietarii de autoturisme mai vechi de 10 ani pot preda mașinile și primesc 3.000 de lei. Aceștia nu sunt obligați să achiziționeze o mașină nouă. Înscrierea solicitanților a început pe 31 Iulie, ora 10.00. Se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către Administrația Fondului de Mediu (AFM). Procesul va dura până pe 31 August ora 16.30 sau până la epuizarea bugetului local alocat de către fiecare primărie în parte.

Acest program are ca scop eliminarea din circulație a mașinilor uzate, cu grad ridicat de poluare pentru atingerea țintelor stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Crearea conturilor de utilizator

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație. În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP. O persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare. Înscrierea în aplicație se realizează doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare, prevăzută în aplicația informatică și pe site-ul AFM.

Citește și despre: „Comune curate” ajunge la Cristești!

După înscriere, AFM va transmite lista cu persoanele fizice înscrise către primăriile participante în cadrul programului. Persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat. Aceasta va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei. (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local)

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...