Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Academicianului Bogdan Simionescu a trecut la cele veșnice

Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iași a anunțat cu tristețe decesul academicianului Bogdan Simionescu. Acesta a fost un membru de seamă al Academiei Române, contribuind semnificativ la știința românească.

Bogdan Simionescu s-a născut pe 16 martie 1948, în Iași. A absolvit Liceul „C. Negruzzi” din Iași și a urmat apoi cursurile Facultății de Chimie Industrială. La Institutul Politehnic Iași, a studiat Tehnologia Compușilor Macromoleculari între anii 1966 și 1971.

Între 1972 și 1975, a realizat studii de specialitate la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia. Aici, și-a susținut teza de doctorat cu tema „Agregarea moleculelor de colorant sub influența polimerilor”. Contribuțiile sale în domeniul chimiei au fost recunoscute pe plan național și internațional.

Vezi și: Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional de Urgență Iași.

Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” a subliniat importanța sa, spunând că „amintirea luminoasă a bunătății și generozității lui inegalabile ne va însoți și călăuzi mereu”.

Contribuțiile științifice ale lui Bogdan Simionescu au avut un impact major asupra cercetării în chimie macromoleculară. De-a lungul carierei sale, el a publicat numeroase lucrări și a coordonat proiecte de cercetare importante. De asemenea, a fost mentor pentru mulți tineri cercetători, lăsând o amprentă durabilă în domeniul său. Moartea sa lasă un gol în comunitatea științifică din România, dar și un exemplu de dedicare și pasiune pentru știință.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...