Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Acțiune desfășurată de Poliția pentru protecția animalelor la Popești

Acțiune desfășurată de Poliția pentru protecția animalelor la Popești. La data de 14 februarie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu un reprezentant al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, au desfășurat activități specifice pentru verificarea respectării legislației în vigoare privind protecția animalelor. Operațiunea a avut loc la domiciliul unui bărbat din comuna Popești, județul Iași, care era suspectat că deține mai multe exemplare canine fără a le asigura condiții adecvate de protecție și bunăstare.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul deținea aproximativ 140 de exemplare canine, iar o parte dintre acestea nu aveau adăpost corespunzător, posibilitate de mișcare suficientă și nu erau identificate prin microcipare. Ca urmare, acesta a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor și a O.U.G. nr. 155/2001.

Citește și: Campanie gratuită dedicată prevenției bolilor la animalele de companie

De asemenea, reprezentantul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași l-a sancționat contravențional conform Hotărârii nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, pentru nerespectarea condițiilor de igienă a spațiului de cazare a animalelor. În cadrul aceleiași operațiuni, au fost identificate două persoane și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale: două conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, două conform O.U.G. nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân și una conform Hotărârii nr. 984/2005 privind sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 2600 RON.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...