Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Activitatea la unul dintre cazanele de apă caldă de la CET 1 Iași a fost oprită, odată cu încălzirea vremii

Activitatea la unul dintre cazanele de apă caldă de la CET 1 Iași a fost oprită, odată cu încălzirea vremii.

La Centrala Termică 1 din Iași, personalul a oprit unul dintre cele două cazane de apă caldă, după ce temperaturile au crescut. În prezent, 23.000 de apartamente sunt conectate la rețeaua de termoficare centralizată.

În această iarnă, temperaturile au fost mai blânde decât de obicei. Centrala din Iași nu a întâmpinat probleme cu furnizarea de căldură. Producția la cazanul de apă caldă de 50 de gigacalorii a fost oprită temporar, iar odată cu încălzirea vremii acesta va fi închis complet.

În viitorul apropiat, furnizarea de căldură va fi mai puțin intensă din cauza temperaturilor crescute. La centrala termică 1 din Iași, ambele cazane au funcționat fără probleme în această iarnă, atât la centrală, cât și pe rețeaua de distribuție.

Cantitatea de căldură furnizată în prezent este mai mică decât în zilele reci

Sorin Turcu, liderul Sindicatului Energia 2013 Iași, a anunțat că activitatea la un cazan va fi oprită din cauza creșterii temperaturilor. Astfel nu mai este necesar să producem aceeași cantitate de agent termic.

Sezonul se apropie de final. Conform regulii cunoscute de toți clienții, căldura va fi furnizată doar când temperaturile medii vor scădea sub 10 grade timp de trei nopți consecutive. Cantitatea de căldură furnizată în prezent este mai mică decât în zilele reci. Consumul maxim în această iarnă a fost de până la 120 de gigacalorii pe oră.

Citește și Peste 12 milioane de lei alocă SAJ Iași pentru reparații și întreținerea ambulanțelor

Din punct de vedere financiar, încasările au fost de peste 95%, ceea ce reprezintă un rezultat foarte bun.

Prețul căldurii a rămas neschimbat în această iarnă, fiind cel mai accesibil din întreaga țară

Centrala termică 2 a fost activată în acest sezon rece. Deoarece centrala termică 1 din Iași nu dispune de un sistem de eliminare a apei uzate. Centrala de la Holboca a fost oprită din funcțiune pentru producerea de căldură din cauza reglementărilor stricte privind poluarea și a costurilor ridicate pentru certificatele verzi impuse de Uniunea Europeană.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!