Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Aeroportul Iaşi se aşteaptă ca anul acesta să aibă un trafic de 2,6 milioane de pasageri

Aeroportul Iaşi se aşteaptă ca anul acesta să aibă un trafic de 2,6 milioane de pasageri.

Aeroportul Iași anunță un trafic cu 40 la sută mai mare în luna februarie 2024, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Iași în luna februarie a fost aproximativ 140.000, față de 100.000 în februarie 2023, a declarat Directorul General al RA Aeroportul Iași, Romeo Vatră.

Estimarea pentru primul trimestru din acest an este de 500.000 de pasageri, iar ținta de trafic pentru întregul an 2024 de 2,6 milioane de pasageri.

Directorul general al Aeroportului Iași, Romeo Vatră a menţionat că această creştere este mai lentă decât saltul de anul trecut din cauza reviziilor mai multor avioane din flota Wizz Air, companie care acoperă 2/3 din zborurile de la aerogara ieşeană. Asta nu înseamnă curse suspendate, ci o amânare a lansării altor destinaţii.

De la sfârșitul acestei luni, pasagerii vor avea la dispoziție și noul terminal, al doilea cel mai mare din România. Prin T4 vor fi operate zborurile interne și cele pentru țările din spațiul Schegen. Actualul terminal, T3, va prelua pasagerii non-Schengen.

Citește și Campanie privind prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri la Iași

În iunie ar putea să apară pe tabloul zborurilor încă o companie cu destinaţia Bucureşti.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...