Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Am scăpat de 500 de mașini vechi

Am scăpat de 500 de mașini vechi. Programul „Rabla Local” din Iași a avut un impact semnificativ asupra reducerii numărului de autoturisme vechi și poluante din oraș, un aspect esențial având în vedere că Iașul este printre cele mai poluate municipii din România. Peste 500 de ieșeni au depus dosare pentru a beneficia de vouchere în valoare de 3.000 de lei, ajutând astfel la înnoirea parcului auto. Din acești bani, 600 de lei provin din bugetul local, iar restul de 2.400 de lei este susținut de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Primarul Mihai Chirica a subliniat că parcul auto din Iași este foarte învechit. Mai exact cu peste 75% dintre autoturisme având o vechime mai mare de 10 ani. Iar peste 20% fiind mai vechi de 20 de ani. Aceste statistici relevă nevoia urgentă de a îmbunătăți calitatea aerului și viața locuitorilor. Având astfel în vedere, că populația orașului este relativ tânără.

Citește și: Hidranți în central Pașcaniului

Pe lângă programul „Rabla Local”, municipalitatea explorează și alte strategii pentru reducerea poluării. Cum ar fi electrificarea transportului public și încurajarea utilizării transportului în comun. Recent, orașul a primit noi tramvaie și autobuze electrice, iar Primăria plănuiește și alte achiziții pentru a moderniza flota de transport public.

Aceste măsuri sunt o parte esențială dintr-o strategie mai largă de îmbunătățire a calității vieții în Iași. Acestea subliniază importanța unui parc auto modern, ecologic și adaptat nevoilor populației.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...