Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Am scăpat de o datorie istorică!

Am scăpat de o datorie istorică! De Ziua Națională a României, am primit o veste extraordinară pentru comuna noastră! Cu sprijinul Consiliului Județean Iași, am obținut fonduri guvernamentale în valoare de 1,96 milioane de lei pentru bugetul comunei.

Această sumă ne va permite să corectăm greșeala administrativă din trecutul comunei noastre, comisă pe data de 28 decembrie 2018. Atunci s-a semnat un contract de lucrări, fără a avea finanțare asigurată. Acest fapt a generat o datorie uriașă către CONEST SA.

În timpul în care alte administrații au accesat fonduri europene și au modernizat prin asfaltare drumurile locale, viitorul comunei Schitu Duca a fost amanetat pe următorii ani, pentru o investiție fără finanțare, care a blocat bugetul local și a condus la întârzieri la plata către CONEST SA și la acumularea unor dobânzi în valoare de 1,9 milioane de lei.

Vezi un alt articol: Meditaţiile elevilor, povara părinţilor.

Facem dreptate pentru locuitorii comunei Schitu Duca și corectăm această datorie uriasă lăsată de fosta adimistrație în ultimii ani de mandat, în care a amanetat viitorul și dezvoltarea comunei.

Prin obținerea acestor fonduri guvernamentale, vom achita această datorie de 1,9 milioane de lei catre Conest și vom debloca oportunitățile viitoare pentru comunitatea noastră.

Acest demers nu ar fi fost posibil fără parteneriatul cu Consiliul Județean Iași care a susținut cu tărie eforturile noastre de a obține aceste fonduri pentru a debloca bugetul local și a asigura un viitor prosper pentru comunitatea noastră.

Mulțumesc tuturor pentru susținere și implicare în acest demers crucial pentru viitorul Comunei Schitu Duca!

Cu respect,

Grigore Corciovă

Primarul Comunei Schitu Duca

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează o licitație publică...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Podul de Piatră din Iași, monument emblematic...
Primăria Ungheni

aprilie 19, 2024

În comuna Ungheni, din județul Iași, este...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Astăzi încep lucrările la Spitalul Regional de...