Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

„Amenajarea Hidroenergetică Pașcani pe râul Siret”

Valoarea exproprierilor necesare pentru implementarea proiectului amenajarea hidroenergetică Pașcani a depășit suma de 27 milioane de lei, conform unui proiect de hotărâre pus în dezbatere de Ministerul Energiei. Pentru realizarea acestui obiectiv de investiție de utilitate publică, intitulat „Amenajarea Hidroenergetică Pașcani pe râul Siret”, este necesară ocuparea unei suprafețe totale de 23.174.585 metri pătrați. Această suprafață este asociată unui număr total de 4.165 imobile.

Citește și: Rechin văzut în Portul Constanța.

Proiectul de Hotărâre vizează aprobarea amplasamentului. Aceasta constituie coridorul de expropriere și declanșarea procedurilor de expropriere pentru toate imobilele deținute privat. De asemenea, se propune aprobarea listei imobilelor private supuse exproprierii. Totodată este luată în calcul și aprobarea listelor imobilelor deținute public de către stat și unitățile administrativ-teritoriale. Acest lucru este valabil pentru cele situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național, „Amenajarea Hidroenergetică Pașcani pe râul Siret”.

Obiectivul de investiții se află la aproximativ 2,5 km în amonte de orașul Pașcani. Acesta acoperă teritoriile unităților administrative Dolhasca (județul Suceava), Lespezi, Vânători și Valea Seacă și Pașcani (județul Iași).

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....