Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Anual, se lansează 400 de rachete antigrindină din zonele Cotnari și Hârlău

Anual, se lansează 400 de rachete antigrindină din zonele Cotnari și Hârlău. În scopul dezvoltării Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, Guvernul a alocat 68 de milioane de lei pentru extinderea și consolidarea capacității acestuia. Se intenționează creșterea numărului de centre de coordonare și a capacității de intervenție în zonele Muntenia, Moldova și Transilvania. Tehnologiile noi, inclusiv experimentele pentru intensificarea precipitațiilor cu baloane cu heliu. Acestea au fost dezvoltate și implementate în regiunea Iași și în alte regiuni. În ceea ce privește combaterea grindinei, numai anul trecut, au fost lansate aproximativ 400 de rachete antigrindină. Asta pentru protejarea unor culturi viticole și livezi pe o suprafață de aproximativ 370.000 de hectare.

Citește și FOTO. A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru parcarea supraterană din strada Mușatini: 280 de locuri de parcare

Până în 2025, se are în vedere extinderea sistemului la 7 unități de combatere a grindinei și aproximativ 250 de puncte de lansare, precum și implementarea de noi tehnologii pentru creșterea precipitațiilor și combaterea fenomenelor meteorologice periculoase. Fondurile alocate vor contribui la protejarea economiei agricole și a populației împotriva fenomenelor meteorologice extreme, precum căderile de grindină, secetele severe și inundațiile, precum și la îmbunătățirea calității vieții populației prin optimizarea microclimatului local.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...