Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

ApaVital anunță creșterea tarifelor pentru furnizarea apei de la 1 ianuarie 2024

ApaVital anunță că începând cu data de 1 ianuarie 2024, tarifele pentru furnizarea apei în Iași vor crește din nou. Astfel, prețul unui metru cub de apă va ajunge la 16,83 lei, TVA inclus. Ieșenii plăteau deja unul dintre cele mai ridicate prețuri pentru apă din întreaga țară. Astfel, această creștere vine ca o nouă surpriză neplăcută.

Motivația din spatele majorării tarifelor este necesitatea obținerii de fonduri suplimentare pentru realizarea unor proiecte viitoare și pentru întreținerea corespunzătoare a rețelei de apă curentă. Astfel, ApaVital își propune să-și sporească veniturile pentru a putea face față cerințelor și nevoilor în continuă schimbare ale locuitorilor din Iași.

Începând cu 1 ianuarie 2024, ApaVital a decis să-și majoreze prețul pentru un metru cub de apă la Iași, stabilindu-l la suma de 16,83 lei

Această hotărâre a fost luată de companie în ciuda nemulțumirii deja existente a consumatorilor și a vocii publice referitoare la prețurile excesive ale apei. Cu toate acestea, ApaVital consideră că această măsură este necesară pentru a asigura calitatea și fiabilitatea serviciilor de furnizare a apei în viitor.

Citește și ApaVital achiziționează 240 de tone de cărbune activ destinate Stației de Tratare Chirița

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2024, ieșenii vor fi nevoiți să suporte o nouă majorare a tarifelor pentru apă. Ceea ce va afecta bugetele și cheltuielile de zi cu zi ale locuitorilor din regiune.

Compania a revizuit strategia de tarifare curentă și a convenit că este necesar să crească prețurile existente. În prezent, locuitorii din Iași plătesc 15,44 lei pentru un metru cub de apă. Începând cu 1 ianuarie 2024, costul apei potabile produse, transportate și distribuite va fi de 8,83 lei. Pentru canalizare sau epurare va fi de 8 lei, ceea ce înseamnă că prețul total va ajunge la 16,83 lei.

Compania intenționează să implementeze mai multe proiecte, printre care construirea a 312 km de rețea nouă de apă potabilă. Pe lângă asta, 256 km de rețea de aducțiune și 536 km de rețea de canalizare. Pentru a asigura fondurile necesare pentru aceste investiții, compania a decis să solicite contribuții financiare și din partea clienților.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....