Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Atenție la ambrozie!

Atenție la ambrozie! Având în vedere faptul că în această perioadă înflorește buruiana ambrozia, plantă cu puternic efect alergic, vă rugăm să ne susțineți în demersul de eliminare al acesteia verificând spațiile deținute și aplicând măsurile necesare acolo unde este cazul.

Ne confruntăm cu multe spații pe care crește această plantă. Iar în această perioadă polenul produs provoacă probleme de sănătate pentru un număr tot mai mare de oameni. Datorită acestui lucru se poate ajunge până la manifestări similare celor din șocul anafilactic.

Obligația de eliminare a ambroziei este reglementată de Legea nr. 62/2018 cu modificările și completările ulterioare, iar nerespectarea normelor legale în vigoare se sancționează cu amendă de la 1.000 – 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei – 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Citește și: Municipiul Iași va avea cinci stații multifuncționale de reparat biciclete

În mod uzual, alergiile la polen sunt cauzate de expunerea la polenul de ambrozia pe parcursul mai multor ani (3-4 ani). Astfel că simptomele de rinită alergică apar la copii cu vârsta de cel puțin 4-5 ani. Sunt cazuri când vârsta de apariție a simptomelor a coborât sub 1 an. Existând astfel, chiar și copii de 6 luni care prezintă rinită alergică indusă de polenul de ambrozia. Se evidențiază astfel gravitatea extremă generată de alergia la ambrozia, care afectează sănătatea unei largi categorii a populației, inclusiv copii cu vârsta de sub 1 an.

Așadar vă rugăm din respect față de persoanele care au probleme de sănătate din cauza ambroziei, să îngrijiți terenurile deținute. Și de asemenea să nu lăsați această plantă să se înmulțească! Vă mulțumim!

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...