Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Au fost desemnați câștigătorii la Festivalul Internațional de book-trailere Boovie

Peste 1500 de elevi și profesori au participat la Iași, între 23 și 26 iulie, la Festivalul Internațional de book-trailere Boovie. Acesta este un eveniment major dedicat elevilor. Iașiul a devenit un centru al creativității și pasiunii pentru lectură și cinematografie. Punctul culminant al festivalului a fost Gala Boovie, unde au fost premiate cele mai bune book-trailere.

Jurii formate din profesioniști au evaluat trailerele, acordând premii pentru originalitate, creativitate și integrarea semnificațiilor cărților. Printre cei care au evaluat trailerele se numără:

  • reprezentanți ai UNAGE Iași,
  • UNATC București,
  • regizori și producători de renume,
  • personalități ale TIFF.

Cele opt premii majore au fost acordate atât pentru secțiunea Liceu, cât și pentru Gimnaziu.

Citește și: ANM: Revin temperaturile crescute.

Marele Premiu, în valoare de 1000 de euro, a fost câștigat de echipa Arcadia Studios de la Liceul Economic nr.1 din București pentru trailerul cărții „Magicianul” de Colm Tóibín.

Pe parcursul celor patru zile de festival, au avut loc peste 50 de ateliere susținute de experți în cinematografie, scriere creativă și dezvoltare personală. Festivalul a inclus și reprezentații teatrale și proiecții de filme. O noutate a ediției a fost atelierul pentru părinți „Inimi deschise”, oferind oportunități de dialog între părinți și copii.

Boovie, inițiat acum nouă ani de profesoara Carmen Ion, s-a extins de la Focșani la Iași, inspirând elevii să exploreze creativitatea prin transformarea cărților în book-trailere. Festivalul este organizat de Asociația Grow Up Project Focșani și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, în colaborare cu inspectoratele școlare din Vrancea și Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...