Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Au fost puse în funcțiune semafoarele din localitatea ieșeană Podu Iloaiei

Au fost puse în funcțiune semafoarele din localitatea ieșeană Podu Iloaiei.

De ieri, semafoarele din Podu Iloaiei au fost puse în funcțiune, după ce proiectul de instalare a unui sistem de semaforizare inteligentă în această zonă a fost dezvoltat de peste un an.

Autoritățile afirmă că aceste semafoare vor ajuta la fluidizarea traficului în oraș, în special în direcția Iași – Podu Iloaiei, unde se formează adesea cozi de mașini. În plus, oprirea și staționarea vehiculelor vor fi restricționate pe banda întâi în interiorul localității.

În același timp, Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași a emis avizul în consiliul tehnico-economic pentru varianta ocolitoare a orașului.

Directorul DRDP Iași, Ovidiu Laicu a adăugat că proiectul variantei ocolitoare a fost depus pentru avizare la Compania Națională de Drumuri.

Sistemul de semaforizare inteligent pe care l-am instalat la Polu Iloaiei va fi pus în funcțiune astăzi, începând cu ora 12:00. Odată cu finalizarea lucrărilor de către constructor și montarea contoarelor de către furnizorul de energie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași este pregătită să dea în funcțiune sistemul de semaforizare inteligent în cele trei intersecții din Podu Iloaiei la intersecția lui DN28 cu strada Petru Rareș în dreptul Farmaciei, la intersecția DN28, în dreptul Primăriei cu strada Traian și la intersecția cu DJ 281, drumul care duce spre Erbiceni.

Săptămâna trecută am aprobat în CD DRDP Iași proiectul acestei variante ocolitoare și este dat pe avizare la Compania de Drumuri și al doilea proiect mare este Autostrada 8 Ungheni-Târgu Neamț. Un rol activ vor trebui să joace autoritățile locale, dar și poliția pentru eliberarea primei benzi de circulație din oraș, care în majoritatea timpului este ocupată de autovehiculele de tonaj și chiar de către riverani”, a declarat Ovidiu Laicu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...