Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Au început pregătirile pentru hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

Au început pregătirile pentru hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a început pregătirile pentru hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Evenimentul va avea loc pe 14 octombrie. Echipele de muncitori au început montarea baldachinului pentru moaștele Cuvioasei. Această structură va oferi un cadru solemn al evenimentelor destinat credincioșilor.

De asemenea, se construiește scena pe care se va desfășura Liturghia. Hramul este un moment important pentru comunitatea ortodoxă din Iași. Până acum, sute de persoane s-au adunat la coada care duce în interiorul Mitropoliei. Oamenii așteaptă să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Organizatorii se așteaptă la un număr mare de credincioși și în zilele următoare. Hramul Sfintei Parascheva este o tradiție respectată de ortodocși. Evenimentul reunește pelerini din întreaga țară și din străinătate.

Vezi și: Noaptea Cercetătorilor Europeni aduce Muzeul Transportului Public.

Pregătirile pentru hram includ organizarea logistică și asigurarea securității. Autoritățile locale colaborează cu Mitropolia pentru a facilita desfășurarea evenimentului. Este esențial ca pelerinii să beneficieze de îngrijire și siguranță.

În fiecare an, hramul Sfintei Cuvioase Parascheva reunește comunitatea. Credincioșii vin să ceară ajutorul și binecuvântarea Sfintei. Atmosfera devine una de sărbătoare, cu rugăciuni și comuniune spirituală.

Organizatorii invită toți doritorii să participe la Liturghia din 14 octombrie. Aceasta va fi un moment de reculegere și celebrare a credinței. Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva este o oportunitate de întărire a legăturilor între credincioși și Biserică. Pelerinajul va sublinia importanța spiritualității în viața comunității. Așadar, pregătirile continuă, iar emoția hramului este deja resimțită de credincioși.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...