Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Autoritățile sanitare veterinare din Iași au dispus confiscarea a 341 kg de pește alterat

Autoritățile sanitare veterinare din Iași au dispus confiscarea a 341 kg de pește alterat.

DSVSA Iași a confiscat 341 de kilograme de pește de la un comerciant, în timp ce specialiștii instituției și IPJ Iași verifică transporturile din județ.

Mai multe controale în trafic au fost demarate de autoritățile din Iași în această perioadă, în contextul creșterii consumului de pește în preajma sărbătorii Bunei Vestiri. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară Iași și Inspectoratul de Poliție Iași au descoperit un comerciant care transporta 341 de kilograme de pește în condiții neadecvate.

Citește și UMF Iași organizează o licitație pentru construirea unui nou imobil situat în spatele sediului din Piața Națiunii

Navetele de plastic în care erau depozitate produsele nu erau protejate, iar peștele prezenta modificări organoleptice. Cantitatea de pește a fost confiscată și urmează să fie distrusă. Iar comerciantul a primit o amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei.

400 de kilograme de pește au fost confiscate

Comercianții ilegali de pește din Iași au fost amendați de către DSVSA pentru vânzarea produselor direct din portbagaj. Fără a deține documentele necesare care să ateste proveniența peștelui sau să vinde cu actele obligatorii obținute de la instituția de control. 400 de kilograme de pește au fost confiscate de specialiști. Aceștia avertizează populația să nu cumpere de la astfel de comercianți. Și să raporteze situațiile de acest gen autorităților, deoarece există riscul de îmbolnăvire chiar dacă prețurile sunt tentante.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...