Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Autorizația de construire a Sălii Polivalente „Regina Maria” a fost emisă de către Primăria Iași

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie 2023, aleșii locali din Primăria Municipiului Iași au fost de acord să emită autorizația de construire a Sălii Polivalente „Regina Maria”.

Proiectul, evaluat la peste 81 de milioane de euro, va fi dezvoltat în zona Moara de Vânt

Investiția totală pentru acest proiect se ridică la suma de 475.928.489,15 lei. Aproximativ 472.616.399,94 lei vor fi finanțați de către Compania Națională de Investiții (CNI). Bugetul local va contribui cu 3.312.089,20 lei.

Primăria Iași a emis autorizația de construire a Sălii Polivalente „Regina Maria”, un proiect deosebit de amplu

Pe data de 3 aprilie 2023, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a eliberat avizul necesar pentru elaborarea autorizației de construire. Ulterior, la data de 20 noiembrie 2023, a fost emisă autorizația de construire pentru sala polivalentă. Acest lucru având loc după aprobarea Planului Urbanistic Zonal de către Consiliul Local în luna august 2022. Potrivit informațiilor disponibile, construcția va avea o înălțime maximă de 29 de metri, incluzând 3 etaje și un demisol.

Citește și PESA vs. Bozankaya. Polonezii au contestat licitația pentru 18 tramvaie noi la Iași

Suprafața construită va fi de aproximativ 12.926,80 metri pătrați, suprafața desfășurată va fi de aproximativ 39.082,75 mp, iar suprafața utilă va ajunge la aproximativ 35.709,63 metri pătrați. De asemenea, sala de antrenament va avea o suprafață de aproximativ 1.723,99 mp.

Sala Polivalentă „Regina Maria” va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității, în apropierea viitorului Spital Regional de Urgență. Cu o capacitate de 9.757 de persoane și peste 1.100 de locuri de parcare, această nouă sală va fi o resursă valoroasă pentru întreaga comuninatate. Investiția necesară pentru construcția sălii este estimată la aproximativ 81 de milioane de euro. Cu toate că suma este mare, statul român va putea sprijini acest proiect pe parcursul mai multor ani, în beneficiul locuitorilor din Iași și din Regiunea de Nord-Est.

Au apărut modificări referitoare la locul unde va fi construită Sala Polivalentă

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a dezvăluit recent că, în scopul obținerii tuturor avizelor necesare și evitării neplăcerilor, locația unde va fi edificată Sala Polivalentă a fost schimbată cu o distanță de 273 de metri. În plus, el a informat că investiția este inclusă în lista Companiei Naționale de Investiții.

Primăria Municipiului Iași a emis autorizația de construire pentru Sala Polivalentă „Regina Maria”, proiectul având o valoare ce depășește 81 de milioane de euro. Amplasată în zona Moara de Vânt, construcția va începe în curând.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași
Primăria Iași

februarie 9, 2024

Durata de așteptare pentru examenul auto s-a...
Primăria Iași

februarie 9, 2024

Sala Polivalentă, în discuție la Guvern. Guvernul...
Primaria Miroslava

februarie 9, 2024

Comuna Miroslava dorește să obțină finanțare pentru...