Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Autorizația pentru renovarea cinematografului Tineretul a fost emisă

Primăria a emis autorizația pentru lucrările de reabilitare a fostului cinema Tineretului. Proiectul are programată demararea în acest an, după organizarea unei licitații. Planurile includ consolidarea, restaurarea și revitalizarea atât a spațiului interior, cât și a celui exterior al clădirii, având ca obiectiv readucerea la viață a expresiei arhitecturale originale din primul deceniu al secolului XX.

Autorizația recent eliberată de municipalitate precizează că proiectul implică dezafectarea anexelor C2, C3 și C4 existente pe amplasament, precum și demolarea pereților interiori, a scărilor, a acoperișului și a planșeelor interioare.

Vezi și: Stații de reîncarcare pentru autoturismele electrice, la Bârlad.

Noul regim de înălțime al clădirii va consta în parter și un etaj, iar suprafața totală a imobilului va depăși 1.000 de metri pătrați. Clădirea este gestionată de către Ateneul Național din Iași, într-un mod similar altor foste cinematografe precum Dacia, Victoria și Republica.

Noua clădire va găzdui o sală multifuncțională destinată cinematografului, spectacolelor și concertelor, alături de o galerie de artă. Proiectul de reabilitare a fost lansat în 2021, dar proiectarea și pregătirea investiției au avut loc cu unele întârzieri.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...