Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Autostrada A7 trece și prin gospodăria unui localnic din Mogoșești-Siret

Autostrada A7 trece și prin gospodăria unui localnic din Mogoșești-Siret. Nu doar la Pașcani sunt probleme cu traseul viitoarei autostrăzi din Moldova. La Mogoșești-Siret, conform hărții interactive de pe site-ul oficial al Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ruta va trece prin anexa unui cetățean. Este vorba despre proprietatea lui Vasile Țapu. ”Va trebui să fie dărâmată acea anexă. Din câte știu, familia Țapu a negociat deja cu cei de la CNAIR suma privitoare la despăgubiri. Nu știu, însă, dacă au ajuns la un consens, El lucrează la Timișoara, la CFR, ca dispecer, ea la Roman la o fabrică de confecții”, a declarat, pentru adminis.ro, Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești-Siret.

A7 trece prin mijlocul gospodăriei

Proprietatea familiei Țapu se află pe strada Tudor Vladimirescu, la ieșirea din Mogoșești-Siret înspre Muncelu de Sus. Viitoarea autostradă trece prin mijlocul terenului deținut de aceasta. ”Din câte am înțeles, la familia Țapu, autostrada va fi suspendată pe piloni”, a menționat, pentru adminis.ro, Damian Butnariu. Dar nu numai familia Țapu este afectată de lucrări.

citește și: Autostrada A7 trece prin curtea unei biserici la Pașcani

”Cei de la CNAIR nu ne-au trimis nouă  nicio adresă. Au trimis, în schimb, cetățenilor pe terenurile cărora trece autostrada. Noi i-am ajutat cu trimiterea prin email a documentelor cerute de autorități. Legea spune că vor fi despăgubiți. Dacă nu sunt de acord cu suma ce li se oferă, pot merge în instanță”, a susținut, pentru adminis.ro, primarul Butnariu.

Lucrările au început în mai

Lotul 3 Mircești – Pașcani al autostrăzii A7 a fost câștigat de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Pentru acest tronson cu în lungime de 28,09 km, ordinal de începere a lucrărilor s-a dat în data de 2 mai 2023. Este adevărat că prima etapă o reprezintă organizarea de șantier, dar utilajele lui Umbrărescu au turat deja motoarele. În tot acest timp, autoritățile ridică din umeri în ceea ce privește situația de la biserica ”Sf. Nectarie” din Pașcani, ca și la cea de la Mogoșești-Siret.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iulie 22, 2024

Primăria Iași continuă să asigure termoficarea orașului...

iulie 22, 2024

LOTO 6/49 din 21 iulie. Duminica, 21...