Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Avem palat de ”aur”!

Palatul Culturii din Iași face parte din ”salba de aur” a României.

Nouă castele și cetăți din România au primit „Recenzia de Aur”, un proiect anual, aflat la a treia ediție. Prin acest proiect sunt premiate cele mai apreciate locații de pe Google Maps. Potrivit unui comunicat al Google, pentru ediția de anul acesta, au fost premiate castele și cetăți din fiecare regiune a țării.

Este vorba de Castelul Károlyi din Carei, Cetatea Oradea, Bastionul Maria Theresia din Timișoara, Cetatea Medievală a Severinului din Drobeta-Turnu Severin, Castelul Peleș din Sinaia. Alte cetăți sau castele premiate sunt: Cetatea Medievală Enisala, Palatul Culturii din Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Alba-Carolina din Alba Iulia.

Citește și: Spațiul verde de lângă Nicolae Domnesc va fi reamenajat.

Pentru analiză, au fost selectate locațiile cu un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei. Categoriile au fost castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii. Este cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa. Rating-ul, de asemenea, a trebuit să fie de peste 4,5 stele.

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est). Anume, pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...