Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Bandă de interlopi din Iași au atacat bancomatele din Slovenia

Bandă de interlopi din Iași au atacat bancomatele din Slovenia. Trei interlopi din Iași, Iulian Condurache, Vasile Tiugă și Eugen Stancu, au fost condamnați pentru atacuri asupra bancomatelor din Slovenia. Între 18 și 21 octombrie 2017, aceștia au folosit metoda „Cash trapping” pentru a jefui 49 de ATM-uri Intesa Sao Paolo, reușind să fure peste 60.000 de euro.

Metoda implică blocarea cardului și smulgerea banilor din ATM-uri, lăsând sistemul să înregistreze tranzacția ca nulă. După ce au sustras 66.760 de euro în doar trei zile, cei trei s-au întors în Germania, unde banii au fost expediați în țară.

Dosarul a fost trimis în instanță abia după patru ani de la comiterea faptelor. În timpul procesului, apărarea a solicitat schimbarea acuzațiilor, dar cererea a fost respinsă. Judecătorii au constatat prescripția pentru constituirea unui grup infracțional organizat, menținând doar acuzația de fraudă informatică.

Citește și: 81,47% procentul de promovare la Definitivat

Condurache a fost condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare, pentru că a restituit o parte din bani și s-a stabilit în Marea Britanie. Tiugă a primit 3 ani de închisoare, iar Stancu, având o condamnare anterioară, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni.

Cei trei trebuie să plătească băncii prejudiciul de 63.900 de euro. Sentința nu este definitivă și a fost contestată, urmând să fie revizuită de Curtea de Apel în octombrie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Ruginoasa

octombrie 24, 2024

Echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...