Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Bani de la Guvern pentru reabilitarea conacului Casa Roset Catargiu din Răducăneni

Bani de la Guvern pentru reabilitarea conacului Casa Roset Catargiu din Răducăneni. Institutul Național al Patrimoniului a lansat licitația pentru proiectul de modernizare al monumentului istoric „Casa Roset-Catargiu” din Răducăneni. Acest proiect este parte din Programul Național de Restaurare, aprobat de Ministerul Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului, care administrează fondurile pentru restaurarea și conservarea monumentelor istorice.

Procedura de atribuire a contractului este condiționată de alocarea fondurilor bugetare de către Ministerul Culturii, care trebuie să se finalizeze în termen de 6 luni de la desemnarea câștigătorului, altfel procedura va fi anulată.

Citește și: UMF introduce trei noi programe de masterat

Bani de la Guvern pentru reabilitarea conacului Casa Roset Catargiu din Răducăneni

Casa Roset-Catargiu se află într-o stare avansată de degradare, necesitând intervenții urgente. Expertiza Tehnică din 2008 a identificat probleme structurale grave, iar clădirea a fost evacuată în 1984 din cauza mișcărilor de teren. Proiectul de reabilitare va include consolidarea și restaurarea clădirii, transformând-o într-un spațiu dinamic pentru activități educaționale și culturale. Accesul se va face prin trepte din piatră și porticul restaurat. Totodată, spațiile interioare vor fi amenajate pentru diverse funcții, inclusiv săli de muzică și expoziții.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...