Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Bani pentru spitalul ”Dr. C. I. Parhon”

Bani pentru spitalul ”Dr. C. I. Parhon”. 21 de milioane de lei este suma provenită din Planul Național de Redresare și Reziliență care va fi investită la spitalul din Copou. Scopul proiectului este combaterea infecțiilor nosocomiale. Potrivit caietului de sarcini, vor fi reabilitate corpurile C1 (parter parțial și etaj 3 parțial) și C2 (etaj 1). Vor fi achiziționate echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale. De asemenea, va fi dezvoltat laboratorul de analize de microbiologie, inclusiv la nivel de dotări.

Citiți despre: Două spitale din Iași în topul celor mai bune.

„Obiectivul proiectului propus a fi implementat necesită: reabilitarea, modernizarea şi dotarea infrastructurii existente în vederea organizării în cadrul spitalului a unor structuri de boli infecţioase pentru izolarea, gruparea şi tratarea pacienţilor cu IAAM (Infecţii Asociate Actului Medical) determinate de microorganisme MDR şi cu infecţii cu clostridium dificile, dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologie specializate, achiziţionarea de echipamente destinate reducerii IAAM”, se arată în documentația de atribuire.

La parterul corpului C1, va fi făcută o extindere cu 40 mp pentru construirea de grupuri sanitare.

Termenul de execuție a lucrărilor este octombrie 2024, în condițiile în care licitația a fost lansată cu clauză suspensivă.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv Instagram!

Primăria Cotnari
Primăria Coarnele Caprei

septembrie 21, 2023

Biciclete pentru copii ai căror părinți lucrează...
Primăria Rediu

septembrie 21, 2023

Concursul de angajare unde există suspiciuni de...
Primăria Neculce

septembrie 21, 2023

Campania Națională „Comune curate” ajunge în comuna...