Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Banii pentru linii de tramvai spre Zona Metropolitană

Banii pentru linii de tramvai spre Zona Metropolitană. Primăria Iași a reușit să dea lovitura. Municipiul nostru va beneficia de cea mai mare finanțare dedicată mobilității urbane. Aproape 50 de milioane de euro au fost puși la dispoziția autorităților. Banii sunt pentru cumpărarea de mijloace de transport moderne (tramvaie şi autobuze electrice). Pot fi amenajate și piste de biciclişti sau trasee pietonale (inclusiv extinderi ale celor existente).

„În principiu, vom merge în continuare pe modernizarea parcului de transport public şi cele două proiecte de extindere spre Tomeşti şi Holboca”, a declarat primarul Mihai Chirica, citat de ZDI.

Poate ești interesat de: Se scumpește transportul în comun.

Primăvara trecută, Primăria a semnat un contract de proiectare a lucrărilor pentru extinderea căilor de rulare pentru tramvaie spre Tomeşti – Holboca şi Valea Lupului (zona complexului ERA).

„Prin extinderea noilor trasee, se asigură creşterea serviciului de transport public pe axa Centru – Est, iar odată cu construirea centrului comercial ERA şi modernizarea depoului Dacia plus staţia intermodală Rond Dacia, se impune realizarea unei legături linie cale tramvai pentru deservirea acestuia”, se preciza în documentaţia de atribuire a contractului.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

iulie 22, 2024

Primăria Iași continuă să asigure termoficarea orașului...

iulie 22, 2024

LOTO 6/49 din 21 iulie. Duminica, 21...