Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Blocurile ANL din Grădinari vor beneficia de utilități complete

Blocurile ANL din Grădinari vor beneficia de utilități complete

Blocurile ANL din Grădinari vor beneficia de utilități complete. Primarul Mihai Chirica a semnat luni, 2 septembrie, contractul pentru branșarea blocurilor ANL din zona Grădinari – Metalurgie. Contractul prevede proiectarea și execuția rețelelor de utilități, inclusiv electrice, de gaze, apă și canalizare. Firma desemnată pentru acest proiect este asocierea SC Conest SA – SC Artehnis SRL. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1,4 milioane de lei cu TVA. Lucrările sunt așteptate să fie finalizate în termen de două luni.

Blocurile de locuințe sunt destinate tinerilor specialiști din domeniul sănătății și au fost construite de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Agenția Națională a Locuințelor (ANL). Ansamblul este compus din două tronsoane, cu un total de 32 de apartamente.

Citește și: Studiu: Diferențe în cheltuirea banilor între bărbații și femeile din Generația Z

Acestea includ două apartamente cu o cameră, 22 de apartamente cu două camere și 8 apartamente cu trei camere.

Primăria Municipiului Iași (PMI) a contribuit la acest proiect prin punerea la dispoziție a unui teren de 2.400 de metri pătrați. De asemenea, PMI va susține investiția prin realizarea rețelelor de utilități, locurilor de parcare și iluminatului public.

Blocurile sunt situate pe bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari nr. 59 – 73. Imobilele au un regim de înălțime S+P+3E+M. În zonă sunt prevăzute 99 de locuri de parcare, dintre care 4 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități. Proiectul vizează nu doar îmbunătățirea condițiilor de trai, ci și facilitarea accesului la locuințe pentru tinerii specialiști în sănătate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...