Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Brâul Maicii Domnului va fi adus la Parohia din Valea Adâncă

Brâul Maicii Domnului va fi adus la Parohia din Valea Adâncă. Brâul Maicii Domnului va fi adus la Parohia din Valea Adâncă. În zilele de 9 și 10 octombrie 2024, Sfântul Brâu al Maicii Domnului va fi adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia la Parohia „Sfântul Ioan Rusul” din Valea Adâncă I, județul Iași, pentru închinare. Credincioșii vor avea ocazia să participe la o serie de slujbe și evenimente religioase dedicate acestei ocazii speciale.

Pe 9 octombrie, programul va începe la ora 8:00 cu slujba Utreniei, urmată la ora 8:30 de primirea Sfântului Brâu. La ora 9:30 va fi oficiat Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. În ziua de 10 octombrie, slujbele vor începe la ora 9:30 cu Acatistul, urmat la ora 10:00 de Dumnezeiasca Liturghie. Seara, de la ora 17:00, va fi Paraclisul Maicii Domnului. La ora 18:00, arhimandritul Dionisie Ignat de la Mănăstirea Albac va susține conferința „Cine sunt și unde merg?”.

Vezi și: 150 de străzi vor fi reabilitate și modernizate.

Biserica, situată pe Strada Pepinierei din Valea Adâncă, va fi deschisă pentru credincioși între orele 8:00 și 22:00 în ambele zile.

Conform tradiției, Brâul Maicii Domnului a fost țesut din fire de cămilă chiar de către Fecioara Maria. Aceasta a fost păstrat la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos. În secolul al XVI-lea, două fragmente din Brâu au fost dăruite Mănăstirii Kato Xenia pentru a ajuta la oprirea unei epidemii de ciumă. De atunci, Brâul este venerat pentru puterea sa tămăduitoare. Tot la Mănăstirea Kato Xenia se află și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Străina” (Panaghia Xenia), care a devenit un simbol al mănăstirii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...