Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Burse de aproximativ 1 milion de lei pentru studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

Burse de aproximativ 1 milion de lei pentru studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) oferă în permanență studenților, din fonduri proprii sau cu sprijinul sponsorilor, burse și recompense financiare pentru activitățile curriculare, extracuriculare și implicarea activă în comunitatea TUIASI.

Doar pentru activități de internship, în diferitele structuri ale universității, de la prorectorate la cantină, TUIASI oferă anual burse în valoare de aproximativ 350.000 de lei. Iar partenerii TUIASI au oferit, în 2022 și 2023, burse pentru studenții universității în valoare de 645.000 de lei consolidând astfel rețeaua de suport financiar și profesional dedicată formării viitoarelor generații de ingineri.

Valoarea burselor numai în ultimul an a depășit 1 milion de lei”

„TUIAȘI oferă studenților săi o paletă foarte diversificată de burse, premii, diferite forme de sprijin, care recompensează financiar activitatea curriculară sau extracurriculară. În ultimii doi ani, bursele de studiu și bursele sociale au însumat peste 60 milioane de lei, sumă provenită doar prin finanțarea instituțională. Iar valoarea burselor primite de la partenerii universității crește de la an la an, simultan cu mărirea interesului zonei economice pentru absolvenții studiilor tehnice.

Citește și Fără apă potabilă pentru locuitorii din Târgu Frumos, în ziua de joi

În același timp, numeroși studenți sunt implicați în proiectele derulate de către universitate, fie din Fondul de Dezvoltare Instituțională, cu parteneri economici sau cu Ministerele Educației și cel al Cercetării. Pentru aceștia, valoarea burselor numai în ultimul an a depășit 1 milion de lei”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Politehnicii ieșene.

Conform datelor centralizate la nivelul universității, studenții și-au suplimentat în ultimii doi ani veniturile prin premii obținute la diferite competiții naționale și internaționale. Doar aici au fost înregistrate câștiguri de peste 450.000 de lei în 2022 și 2023.

Pentru a participa la aceste concursuri, dar și pentru diferite alte activități cum ar fi promovarea universității sau dezvoltarea personală a tinerilor înmatriculați la TUIASI, universitatea a acoperit cheltuieli de deplasare, cazare, logistică, desfășurări de evenimente sau taxe de participare în valoare de 815.000 de lei în ultimii doi ani.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...