Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cabinete medicale din zona rurală dotate de Asociația Salvați copiii

Cabinete medicale din zona rurală dotate de Asociația Salvați copiii. Asociația Salvați Copiii a demarat un proiect amplu pentru a facilita accesul la îngrijiri medicale în zonele rurale. În cadrul acestui proiect, 100 de cabinete de medicină de familie vor fi dotate cu aparatură modernă. Aceste cabinete sunt situate în comunități izolate, dintre care 31 se află în regiunea Moldovei și județul Iași.

Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro, iar echipamentele furnizate includ ecografe portabile. Aceste dispozitive vor permite medicilor să monitorizeze sarcinile direct la domiciliul gravidelor, reducând astfel necesitatea deplasărilor către spitale. În acest fel, se asigură o mai bună supraveghere a sănătății mamelor și copiilor din zonele defavorizate.

Dotarea medicală de ultimă generație va facilita depistarea timpurie a eventualelor probleme în timpul sarcinii. Monitorizarea constantă va contribui la prevenirea complicațiilor și va sprijini sănătatea gravidelor din aceste comunități vulnerabile.

Vezi și: FILIT dezvăluie primele nume ale invitaților care vor lua parte la cea de-a XII-a ediție a evenimentului.

Proiectul nu se limitează doar la echipamente medicale. Acesta include și sprijin educațional, medical și alimentar pentru femeile însărcinate din comunități defavorizate. Prin intermediul acestui sprijin, gravidele vor putea accesa mai ușor resursele necesare pentru o sarcină sănătoasă și pentru a reduce riscurile asociate cu lipsa accesului la servicii medicale adecvate.

Inițiativa Asociației Salvați Copiii este un pas important pentru îmbunătățirea calității îngrijirilor medicale oferite în mediul rural. Proiectul își propune să reducă inegalitățile din sistemul de sănătate, oferind șanse mai bune pentru o dezvoltare sănătoasă a mamelor și copiilor din aceste zone.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...