Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cât ar putea costa reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare din fața Palatului Culturii din Iași

Cât ar putea costa reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare din fața Palatului Culturii din Iași.

Costurile pentru reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare, din fața Palatului Culturii, au fost estimate la aproape 2 milioane de lei. Indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați săptămâna viitoare de către plenul Consiliului Local.

Investiția de bază se ridică la 1,3 milioane lei

Printre lucrările care vor fi efectuate se numără inclusiv intervenții la nivel structurii de rezistență, respectiv reparații la soclu prin injectări de fisuri și restabilirea continuității materialului. Cheltuielile pentru investiția de bază se ridică la 1,3 milioane lei, respectiv circa 800.000 lei pentru restaurarea elementelor din piatră și 500.000 lei pentru elementele din metal.

„Se va realiza o sistematizare corespunzătoare în jurul soclului pentru îndepărtarea rapidă a apelor de la baza monumentelor. Odată cu reabilitarea statuii din bronz se va verifica prinderea scheletului metalic de soclu și ancorarea corespunzătoare a acesteia”, se arată în proiectul de reabilitarea.

Citește și Regulile privind vânzarea de fructe și legume se modifică

Alte intervenții vor avea în vedere propunerile făcute de proiectanți conform expertizei tehnice a stării de conservare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...