Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cazuri grave de intoxicație cu ciuperci la Spitalul IC Parhon

Cazuri grave de intoxicație cu ciuperci la Spitalul IC Parhon. Trei pacienți au fost internați la Spitalul IC Parhon din Iași, după ce au consumat ciuperci din pădure. Dintre aceștia, o persoană se află în stare de comă. Toți pacienții prezintă simptome de insuficiență hepatică acută.

Persoana aflată în comă a fost adusă de urgență din Botoșani, în noaptea de duminică spre luni. Aceasta este acum internată la terapie intensivă și beneficiază de dializă hepatică. Medicii avertizează că șansele de supraviețuire în astfel de cazuri sunt sub 50%.

Pentru a supraviețui, pacienții cu insuficiență hepatică acută au nevoie fie de dializă hepatică, fie de transplant. La Spitalul IC Parhon din Iași, pacienții vin din întreaga Moldovă, deoarece astfel de tratamente sunt disponibile doar aici și la Institutul Fundeni.


Citește și: Video: Accident grav, cu șapte victime, în zona CUG

Ciupercile consumate au fost culese de un vecin

Unul dintre pacienți, o tânără de 28 de ani din județul Botoșani, a povestit că ciupercile consumate au fost culese de un vecin. Soțul ei le-a preparat pentru cină, iar după câteva ore, aceasta a început să se simtă rău. A suferit de dureri abdominale severe, greață și diaree. Din cauza stării sale deteriorate, a sunat la 112 pentru a solicita ajutor medical.

Al doilea pacient, un bărbat de 32 de ani din Iași, a ajuns la spital la 12 ore după ce a mâncat ciuperci. Acesta a prezentat simptome de greață și vărsături.

Cel de-al treilea caz este o femeie de 68 de ani din Botoșani, care a ajuns la spital în stare gravă. Aceasta se află în comă superficială și suferă de insuficiență hepatică acută.

Medicii spun că dializa hepatică este un proces complex, necesar pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism. Riscul de a confunda ciupercile comestibile cu cele otrăvitoare este foarte mare. În ultimele zile, zeci de persoane din întreaga țară au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci necomestibile.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...