Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Cazurile de infectare cu Covid-19 în creștere

La Iași, numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere. Conform managerului Spitalului de Boli Infecțioase, citat de ZDI, aceste cazuri sunt în creștere de la o săptămână la alta.

„Aşa cum era de aşteptat, perioada rece îşi intră în drepturi din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere medical. Observăm o creştere destul de mare a pacienţilor din triajul spitalului, cu simptome de viroză respiratorie. O parte dintre aceştia prezintă simptomatologie specifică şi sunt diagnosticaţi cu COVID-19”, a declarat dr. Florin Roşu, preluat de ZDI.

Află despre: Test pentru sindromul ”long-Covid”.

Conform acestuia, în fiecare zi sunt aproximativ 15 persoane care se prezintă cu COVID-19. Dintre aceştia măcar şase au nevoie de internare şi monitorizare în cadrul spitalului. Managerul spune că boala are ca simptomatologie principală în momentul de faţă durerea în gât, febra, tusea persistentă şi „o disfuncţie respiratorie destul de importantă”.

„În consecinţă, sfatul nostru este ca la orice modificare în starea de bine a organismului să vă prezentaţi în cadrul spitalului, astfel încât să prevenim transformarea unei patologii grave în una uşoară, care poate fi tratată în ambulatoriu, la domiciliu”, a mai adăugat managerul pentru ZDI.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat din județul tău!

Primăria Iași

decembrie 1, 2023

S-a decis la ultima ședință a Consiliului...
Primăria Schitu Duca

decembrie 1, 2023

În această zi plină de însemnătate și...
Primăria Butea

noiembrie 30, 2023

“Vă invităm la târgul de cadouri de...
Primăria Tomești

noiembrie 30, 2023

Investiția se va face din fonduri guvernamentale....