Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Ce sumă cheltuie Primăria pentru organizarea Sărbătorilor Iașului 2024

Ce sumă cheltuie Primăria pentru organizarea Sărbătorilor Iașului 2024.

La ședința din această lună, consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre privind alocarea a un milion de lei. Toate acestea pentru evenimentele planificate în cadrul Sărbătorilor Iașului.

Jumătate din această sumă, respectiv peste 500.000 de lei, va fi folosită pentru cheltuielile legate de organizarea concertului de pe esplanada Palatului Culturii.

1 milion de lei pentru a finanța evenimentele organizate în cadrul Sărbătorilor Iașului din 2024

Conform proiectului de hotărâre publicat, Primăria Municipiului intenționează să aloce 1.000.000 de lei pentru organizarea evenimentelor din luna septembrie și octombrie 2024. Această sumă va fi repartizată în funcție de programul evenimentelor. Precum Forumul Orașelor Înfrățite care va avea loc în intervalul 23 – 29 septembrie 2024.

În perioada 23-24 septembrie vor avea loc sesiuni administrative pe diverse domenii precum:

  • mediu,
  • apă,
  • salubritate,
  • fonduri europene, în incinta Palatului Culturii.

De asemenea, vor avea loc:

  • schimburi culturale,
  • economice.
  • sportive,

În cadrul cărora se va organiza un tur de oraș pentru delegațiile oficiale și un concert susținut de artiști atât din România, cât și din Republica Moldova.

În perioada 27-29 septembrie, va avea loc o prezentare de produse denumită „Fabricat în Republica Moldova și România” pe Esplanada Palatului Culturii.

Pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, va fi organizat „Târgul de meșteri populari din Republica Moldova”. Iar în parcurile Ciric și Copou se vor desfășura întreceri sportive între ieșeni și cetățeni din Republica Moldova.

Bugetul alocat pentru susținerea acestor evenimente este de 170.000 de lei.

În intervalul 10 – 15 octombrie 2024, vor avea loc diverse manifestări, printre care se numără evenimente religioase organizate în cinstea Hramului Sfintei Cuvioase Paraschiva, pentru care se va alocă suma de 150.000 de lei.

Se va desfășura un târg de toamnă care va include:

  • un târg de blănuri pe Esplanada Hala Centrală și Costache Negri
  • un târg de artizanat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

Festivalul Vinului se va desfășura în incinta Halei Centrale, în intervalul 10 – 15 octombrie, cu un buget alocat de 10.000 de lei. Parcul de distracții va fi amenajat și în acest an în vecinătatea Ștrandului Municipal, în perioada 10 – 15 octombrie.

În zilele de 12 și 13 octombrie, în cartiere din Iași vor avea loc spectacole de muzică populară, unde Ansamblul Profesionist „Constantin Arvinte” și artiști locali vor urca pe scenă, beneficiind de o sumă de 30.000 de lei.

Evenimentul Ceaiul Pelerinilor, parte din Sărbătorile Iașului între 12 și 15 octombrie, va fi organizat cu un buget de 10.000 de lei.

Masa pelerinilor din data de 14 octombrie va fi susținută prin donații și sponsorizări

Pe 14 octombrie va avea loc și Seara Valorilor, unde vor fi premiere academicieni, medici, profesori și sportivi, cu un buget alocat de 50.000 de lei.

Ateneul Național din Iași va găzdui pe 19 octombrie un spectacol pentru Sărbătorile Iașului, cu un buget de 500.000 de lei, inclusiv un show cu drone.

Citește și Gradul de promovabilitate înregistrat în Iași la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat a fost de 28,99%

În perioada 1-30 octombrie, Palatul Culturii va găzdui Galeria de Artă Europeană.

Conferința „Securitatea Națională – Instituții, Valori și Politici de Apărare” va fi organizată de Primăria Municipiului Iași pe 23 octombrie la Palatul Culturii, cu un buget de 30.000 de lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...